Advies en inspiratie door onze lichtspecialisten

Stap voor stap naar een duurzame lichtinstallatie voor jouw sportaccommodatie
Joran de Witte

Hoe kies jij de perfecte en meest duurzame lichtinstallatie voor jouw sportaccommodatie?

Uit onderzoek blijkt dat ruim 95% van de sportverenigingen en gemeenten die willen investeren in een nieuwe lichtinstallatie geen of zeer beperkte kennis heeft van (LED)verlichting. Een dergelijke investering wordt normaal gesproken ook maar één keer gedaan en bij bestuurders en ambtenaren ontbreekt vaak de tijd en kennis om tot een goede verdieping van de materie te komen. Helaas wordt zeer regelmatig, vaak gedreven door lopende subsidies, een ad hoc keuze gemaakt met grote financiële gevolgen op de lange termijn.

Voordat je deze grote stap neemt is het belangrijk om je goed te informeren, toch?

LI sports specialiseert zich al ruim 10 jaar in het verlichten met LED en realiseert wekelijks nieuwe lichtinstallaties op grote en kleine sportaccommodaties zowel indoor als outdoor. De kennis die we in al deze jaren hebben opgedaan delen we graag met de markt. Samen met onze opdrachtgevers willen we duurzame impact maken met lichtinstallaties van hoge kwaliteit.

Kennis van de materie kan het verschil maken tussen een duurzame lichtinstallatie of een kat in de zak. 

Het stappenplan voor duurzame sportverlichting

Fase 0: Nulmeting

Begin bij het begin, het in kaart brengen van de huidige situatie van jouw sportaccommodatie. Laat een scan maken van de huidige kabels en lichtmasten om te onderzoeken of ze bruikbaar zijn of vervangen moeten worden bij een nieuwe lichtinstallatie.

Fase 1: Lichtscan

Laat je compleet ontzorgen met een lichtscan van onze lichtspecialisten. De lichtscan bestaat onder ander uit een telefonische intake waarbij de wensen en behoeften voor de nieuwe verlichting worden besproken. In deze intake delen we onze kennis en ervaringen om zo de juiste lichtinstallatie te adviseren.

Fase 2: Begroting & Besparingsberekening

Door een begroting en besparingsberekening op maat krijgen sportaccommodaties en gemeentes een overzicht in de kosten, alle informatie over de nieuwe LED verlichting, de besparing en de terugverdientijd. Daarnaast helpen we bij de subsidies & financiering. Vraag een begroting en besparingsberekening vrijblijvend bij ons aan.

Fase 3: Realisatie & Onderhoud

Nadat je alle kennis over sportverlichting hebt verzameld ben je toe aan het maken van de juiste keuze qua leverancier. Uiteraard hopen we op een mooie samenwerking met jullie en na de opdrachtverstrekking kom je in contact met ons projectteam. Dit team ziet er op toe dat alles naar wens en volgens planning wordt gerealiseerd en dat je één aanspreekpunt hebt. Na de oplevering draagt het projectteam de opdracht over aan onze afdeling service en onderhoud. Zij helpen jullie de komende jaren met het in topconditie houden van de lichtinstallatie en staan klaar wanneer het nodig is. 


Wat zeggen anderen over ons?

"LI sports heeft op 4 velden onze bestaande lichtinstallatie vervangen voor nieuwe LED sportveldverlichting. De slimme aansturing maakt dat we niet meer energie verbruiken dan noodzakelijk, waarbij de opbrengst licht vs verbruik gunstig is. De communicatie, installatie en nazorg is goed. Wat ons betreft een aanrader voor andere sportclubs."
Willem boshouwers - Forum Sport
"Met de hulp van LI sports hebben we de sportverlichting en alle lichtbronnen vervangen door LED verlichting. Een groot project, waarbij de deskundigheid en ervaring van essentieel belang bleek. Inmiddels hebben we al een forse energiebesparing gerealiseerd en profiteren we van de innovateve opties in het bedienen van de verlichting. Wat ons betreft is LI sports een aanrader voor andere sportclubs!"
rksv spartaan
Hans Spierings - Spartaan'20
"Wat ons zo enthousiast maakt is dat de lichthinder die het oplevert, doordat je het licht heel scherp kunt zetten, tot de minimum beperkt is. Wat wij verwachten aan besparingspotentieel is dat dit een besparing oplevert richting de 70%. De oplossing die we hier nu hebben hangen van LI sports is wat ons betreft het beste wat je kunt krijgen."
John Adegeest - TV Soest Zuid

Lichthinderberekening op maat

  • Welke impact heeft jullie lichtinstallatie op de omgeving?
  • Worden jouw buren niet verblind door de nieuwe verlichting?
  • Wat zijn de normen waaraan jullie moeten voldoen?


Met een lichthinderberekening brengen onze lichtplanners in kaart wat de impact van jullie nieuwe LED verlichting is op de omgeving. Dit kunnen buren zijn maar bijvoorbeeld ook beschermde nachtdieren in de omgeving van jullie sportpark. In 2020 zijn de normen voor lichthinder en lichtvervuiling aangescherpt. Voorkom gedoe met een lichthinderberekening op maat.

Onze 10 jaar aan ervaringen delen we graag met jullie

Ontdek onze aanpak en ga voor een probleemloze overgang naar LED

De Duurzame Podcast

Thijs Lindhout en Nick van Moerkerk

LI sports heeft de oplossing voor de hoge energierekening bij sportverenigingen!

Joran vertelde bij De Duurzame Podcast hoe sportverenigingen kunnen verduurzamen met LED sportverlichting. Benieuwd naar de podcast? Bekijk de podcast via deze link

Plan vrijblijvend een kennismaking!