Dark Licht Eco

De Dark Licht Industrial Series (DLI) is ontworpen om de hoogste prestaties, efficiëntie en kwaliteit te bieden voor zware industriële schijnwerperverlichtingstoepassingen.


De DLI-serie combineert zeer efficiënte, modulaire, verblindingsvrije verstelbare reflectoren met een robuuste IP67 aluminium behuizing van maritieme kwaliteit. De DLI is speciaal gebouwd om 10 jaar betrouwbare service te bieden.


De Dark Licht Eco combineert zeer efficiënte, modulaire, verblindingsvrije verstelbare reflectoren met natuurvriendelijke verlichting met een minimale hoeveelheid aan blauw licht.

DarkLicht 1800W Industrial

Bekijk hier de video van AV'56 met Dark Licht Eco

Ervaring met Dark Licht Eco

Goese atletiekvereniging is de eerste sportclub met natuurvriendelijke LED verlichting 


Atletiekvereniging AV’56 uit Goes heeft met trots de installatie van haar nieuwe en natuurvriendelijke LED lichtinstallatie op hun atletiekbaan aangekondigd. De vereniging heeft hierin de primeur om als eerste sportclub over te stappen op een natuurvriendelijkere manier van het verlichten van de sportaccommodatie met ledverlichting.

De nieuw geïnstalleerde, zogenaamde, Dark Licht Eco serie van LI sports is ontworpen om te voldoen aan de verlichtingsbehoeften van sporters met een speciale focus op ecologische duurzaamheid. Het meest in het oog springende kenmerk van deze armaturen is de minimale hoeveelheid blauw licht in het lichtspectrum.

Met deze vooruitstrevende technologie draagt AV’56 actief bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving en het welzijn van hun atleten, trainers en toeschouwers. Blauw licht kan negatieve effecten hebben op slaappatronen en nachtdieren. De overstap naar deze nieuwe sportverlichting is een duurzame keuze voor de toekomst.

Joran de Witte, van LI sports, is zeer tevreden met het eindresultaat: ’Dankzij het geavanceerde ontwerp van de Dark Licht armaturen, waarin de gepatenteerde reflectortechniek een belangrijke rol speelt, is de verdeling van het licht op de baan veel gelijkmatiger en buiten de banen is het donker. Daarnaast worden ongewenste schaduwen en verblinding tot een minimum worden beperkt. Met de toevoeging van de warmere en natuurvriendelijker lichtkleuren hopen we een beweging op gang te brengen waarin felle blauwe ledlampen voorgoed van de sportvelden en uit bestekken verdwijnen. We laten hier in Goes zien dat het anders kan en eigenlijk ook moet.’

Frank Bakker, bestuurder van AV’56, deelde zijn enthousiasme over deze ontwikkeling: "We zijn trots op onze samenwerking met LI sports en hun toewijding aan duurzaamheid. Deze nieuwe verlichting zal niet alleen onze atleten ten goede komen, maar zal ook bijdragen aan het behoud van de natuurlijke omgeving rondom onze atletiekbaan. Daarnaast kenmerken de gekozen LED armaturen zich door hun zeer hoge efficiëntie waardoor we onze energiekosten structureel laag houden. Het is een win-win situatie voor iedereen."

LI sports zet zich al jaren in voor innovatie op het gebied van sportverlichting en dit project markeert een belangrijke stap in hun missie om duurzamere oplossingen te bieden voor sportaccommodaties. De Gemeente Goes heeft deze verduurzaming van AV’56 ondersteund.