LTC Soestdijk heeft eindelijk de juiste LEDverlichting
15 februari 2022 

LTC Soestdijk heeft eindelijk de juiste LEDverlichting

LTC Soestdijk gaat voor DarkLicht 

LTC Soestdijk is één van de eerste verenigingen in Nederland die heeft gekozen voor DarkLicht LED armaturen. Op twee van de banen hebben we een pilot gedaan door één baan uit te lichten met 320 Watt armaturen en de andere baan met 600 Watt armaturen. Aan de rechterzijde van de kooi hangen op dit moment nog armaturen van een ander merk, maar deze worden op korte termijn vervangen voor de DarkLicht armaturen. 

Unieke situatie 
Ondanks dat de banen in dit geval worden verlicht vanaf lage lichtmasten en een lichtboog in het midden, wordt er nog steeds een mooi lichtbeeld gerealiseerd. Het verschil tussen de twee wattages is in dit geval goed te zien op de dronebeelden.  

LTC Soestdijk had al in een eerder stadium LEDverlichting toegepast. Helaas bleek deze verlichting voor veel hinder naar de omgeving te zorgen. Een oplossing met lichthinderkapjes loste dit probleem grotendeels op maar zorgde er voor dat de tennisbanen vol donkere vlekken zaten. Na een succesvolle pilot met de DarkLicht armaturen werd er voor gekozen om alle banen te voorzien van nieuwe ledarmaturen. De leden waren unaniem enthousiast met deze upgrade! 

Meer over dit project kunt u lezen in dit artikel.

Problemen met lichthinder? Lees hier wat wel en niet mag of download de laatste richtlijnen via de website van de NSVV

Over de schrijver
Reactie plaatsen