TV Soest Zuid is klaar voor de toekomst
08 april 2022 

TV Soest Zuid is klaar voor de toekomst

Na een vergelijking van verschillende verlichtingsfabrikanten koos TV Soest Zuid uiteindelijk voor LI sports als partner voor de aanleg van de verlichting.

Tennisvereniging Soest-Zuid heeft begin april haar gerenoveerde sportpark met een heuse rally heropend. Onderdeel van de renovatie was het vernieuwen van de lichtinstallatie naar ledverlichting. De vereniging heeft gekozen voor de nieuwste generatie led sportveldverlichting, genaamd Dark Licht, voor een optimale lichtverdeling op de banen en minimale impact op de omgeving.

Minimale impact op mens en natuur
In de video is te zien hoe bestuurslid John Adegeest vertelt hoe tennisverenging Soest-Zuid klaar is voor de toekomst. John: “Wat ons zo enthousiast maakt is dat de omgeving van ons park, zowel omwonenden als de natuur, minimaal hinder ervaart van dit type ledverlichting omdat vrijwel al het licht op de plek komt waar het moet zijn. Daarnaast realiseert de vereniging ca 70% energiebesparing ten opzichte van de oude verlichting wat in deze tijd natuurlijk extra welkom is’’.

Van lichtadvies tot onderhoud
Als installatiepartner voor de aanleg van de verlichting is gekozen voor het bedrijf LI sports. Dit bedrijf biedt een breed pakket aan producten en diensten aan voor een zorgeloze overgang naar nieuwe verlichting. Zo werd vooraf een uitgebreid lichtontwerp, incl lichthinderberekening, gemaakt om de impact van de nieuwe lichtinstallatie op de omgeving te simuleren. Vervolgens verzorgde het bedrijf ook de aanleg en voorziet het de vereniging de komende jaren van onderhoud en service.


Over de schrijver
Reactie plaatsen