BMT licht vs donker

Hoeveel kan ik besparen met LED-sportveldverlichting

Meer dan 50% kunnen besparen op je maandelijkse energiekosten is nog nooit zo makkelijk geweest. Tegenwoordig loopt iedereen in Nederland tegen hetzelfde probleem aan, namelijk de torenhoge energiekosten. Voor sportaccommodaties wordt de overstap naar led-sportveldverlichting, daarom steeds aantrekkelijker. Waarom nog wachten tot morgen? 

Waarom is LED duurzaam?

LED verlichting is duurzaam, omdat de LED-armaturen minder energie verbruiken dan conventionele-armaturen. Naast dat LED beter is voor het milieu, bespaar je met nieuwe LED verlichting ook op de portemonnee, ondanks dat de verlichting bij aanschaf wel duurder is. Op lange termijn kost het uiteindelijk minder, omdat de LED-armaturen niet alleen minder energie verbruiken maar ook veel langer meegaat. De led-armaturen produceren probleemloos 50.000 uur licht, terwijl conventionele lampen slecht 4.000 tot 7.000 uur kunnen branden. Zo kunnen spelers langer spelen met het beste licht op het veld.

Hoeveel kan ik besparen? 

De energiekosten van een sportvereniging bevinden zich in de top drie kosten van een vereniging. Een goed punt om op te bezuinigingen, aangezien de huidige kosten tegenwoordig drie keer zo hoog zijn. Om een goede indicatie te geven over de gemiddelde besparing hebben we de zes meest voorkomende situaties uitgewerkt. Dit kan jouw vereniging een goed beeld geven over de toekomstige besparingen met LED-sportveldverlichting. Als je veld er niet tussen staat of je hebt vragen over de situaties, neem contact met een van onze licht specialisten op.

  • 75lux – (100x64veld) Voetbal

Een voetbal vereniging wilde zijn oude situatie veranderen. Ze wilde 6 masten met 6 gasontladings-armaturen van 2200watt vervangen voor led. Als ze zouden overstappen naar led werden de 6 gasontladings-armaturen vervangen voor 8 Dark Licht armaturen van 600watt. Door deze verandering zou de vereniging 63% besparen op zijn energiekosten.

  • 120lux – (100x64veld) Voetbal 

In de oude situatie had het veld 10 gasontladingslampen. De vereniging wilde over stappen naar LED-sportveldverlichting. Dit zou een besparing van 67% op de energiekosten op leveren. Ze hebben de 10 gasontladingslampen vervangen voor 8 Dark Licht-armaturen van 900watt.

  • 200lux – (100x64veld) Voetbal (wedstrijdverlichting?)

Ten slotte wil de voetbalvereniging de verlichting op zijn wedstrijdveld ook vervangen voor Dark Licht wedstrijdverlichting. Dit zou betekenen dat ze de oude situatie van 16 gasontladings-armaturen op 8 masten vervangen worden voor de 8 Dark Licht-armaturen van 1500watt. Als de vereniging de overstap maakt gaat dit ze in de toekomst een besparing van 65% op de energiekosten opleveren.

  • 300lux – Tennis 2 banen (4 masten)

In de oude situatie van de 2 tennisbanen met 4 masten is er qua kosten veel veranderd. De 8 gasontladings-armaturen van 2200 watt zijn vervangen voor de 4 Dark Licht-armaturen van 800 watt. Dit leverde de tennisvereniging een enorme besparing van 81% op.

  • 300lux – Tennis 3 banen (4 masten)

De tennisvereniging wilde zijn 3 banen, 4 masten met 12 gasontladings-armaturen van 2200watt vervangen voor led. In de nieuwe situatie zouden er voor de 12 oude armaturen 4 Dark Licht-armaturen van 1200watt geplaatst worden op de 4 masten. Als de vereniging deze situatie zou doorvoeren levert dit ze een besparing van 81% op.

Een besparing van meer dan 50% op je energiekosten is voor elke vereniging een aantrekkelijk aanbod. Een eenmalige investering die op lange termijn veel plezier gaat brengen. Nu je meer weet over hoeveel je bespaart met LED-sportveldverlichting. Lees ook “Lichtvervuiling, strooilicht en lichtvervuiling” als je meer wil weten over de voordelen en duurzaamheid.

Besparing LED-sportveldverlichting

Reactie plaatsen