VV BMT voetbalveld

Wat kost LED-sportveldverlichting?

Om als vereniging de hoge energiekosten te onderdrukken is de overstap naar ledverlichting een duurzame oplossing, maar niet de goedkoopste. Een belangrijke vraag die voor jouw vereniging nog onbeantwoord is: hoeveel kost LED-sportveldverlichting op mijn veld? Lees verder en kom erachter hoeveel LED-sportveldverlichting voor jouw vereniging kost. 

Prijzen ledverlichting voetbalveld

Bij voetbalvelden hebben we twee verschillende soorten verlichting, namelijk wedstrijd- en trainingsverlichting. Goed zicht op de bal, tijdens een wedstrijd of de training in de avond uren, is van groot belang bij voetbal. Een gemiddeld voetbalveld met 8 masten en wedstrijdverlichting (4 X 1800W, 4 X 1200W) heeft een gemiddelde prijs van € 25.000. Een gemiddeld voetbalveld met 6 masten en trainingsverlichting (4 X 600W, 2 X dual 600W) heeft een gemiddelde prijs van € 14.000.

De aanschaf van LED-sportveldverlichting ligt in het begin relatief hoog. Met LED-sportveldverlichting kun je als vereniging enorm besparen. Dit kun je als vereniging terugzien in het milieuvriendelijke verbruik van de armaturen en de jaarlijkse energiekosten. Ook zul je met LED-sportveldverlichting de beste verdeling van het licht op je veld hebben, zonder lichthinder voor mens en milieu.

Prijzen ledverlichting tennis banen

Duurzame baanverlichting betekent beter zicht op de bal, meer licht, geen lichthinder, minder verbruik en een lagere energierekening. De perfectie situatie voor de spelers. Met het LED-sportveldverlichting verlies je de bal niet uit het oog.

Bij tennis banen hebben we de meest voorkomende situatie, namelijk een tenniskooi van 2 banen 300 lux (4 X 800W) voor een gemiddelde prijs van € 10.000.

Als amateurvereniging kun je in aanmerking komen voor de BOSA-subsidie bij het investeren in LED-sportveldverlichting. Wil je weten hoe hoog de subsidie is en/of jouw vereniging ervoor in aanmerking komt. Lees dan ook “Welke subsidies zitten er op LED-sportveldverlichting?”

Prijzen ledverlichting hockeyveld

Goede verlichting is op het hockeyveld van groot belang met deze snelle sport. Het beste licht is dan essentieel. Bij een hockeyveld van 8 masten 300 lux (8X1800W) kost het gemiddeld € 30.000.

De hierboven genoemde prijzen zijn van de ledverlichtings-armaturen die LI sports aanbiedt inclusief btw en installatiekosten voor de verschillende sporten. Zie je jouw sport er niet bij staan? Neem dan contact met ons op. 

Met de torenhoge energiekosten wordt de investering in LED-sportveldverlichting steeds aantrekkelijker. De terugverdientijd is nu drie keer zo kort, terwijl de energiekosten drie keer zo hoog zijn. Wil je meer weten over de besparing met LED-sportveldverlichting? Lees dan ook “Hoeveel kan ik besparen met LED-sportveldverlichting?”

Reactie plaatsen