BMT voetbalveld

Welke subsidies zitten er op led-sportveldverlichting?

Het onderwerp duurzaamheid is in het dagelijks leven niet meer weg te denken. Ook bij sportaccommodaties wordt het steeds belangrijker. Energiebesparing is de makkelijkste, maar niet goedkoopste manier om te verduurzamen op korte termijn voor een sportvereniging. Op lange termijn is het voor een vereniging uiteindelijk wel goedkoper. Per 1 januari 2019 is de subsidieregeling BOSA ingevoerd om verenigingen te helpen met de financiering van verduurzamende maatregelen. Lees verder om erachter te komen of je in aanmerking komt voor de BOSA. 

Wat is BOSA?

De belangrijkste subsidie bij de installatie van nieuwe led-sportveldverlichting is de BOSA. Deze subsidie is een investeringssubsidie speciaal voor amateursportverenigingen. BOSA staat voor stimulering Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties. De investering is er om de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen voor sportverenigingen en sportstichting te stimuleren.

Welke kosten zijn er?

  • Energiebesparing (30%): led-sportveldverlichting, ledverlichting voor binnen, warmtepomp, HR-glas, isolatie, zonnepanelen en zonneboiler.
  • Circulariteit (30%): Hergebruikt infilzand, kunststof kantplanken, schoonloopvoorzieningen, gerecyclede sportvloer en zout(water) batterij.
  • Toegankelijkheid (30%): Automatische deur, lift, integraal toegankelijk toilet, klok en voorzieningen voor slechthorende.
  • Algemene maatregelen (20%): Aanschaf en onderhoud sportmaterialen en overige bouw- en onderhoudsmaatregelen.

Hoe hoog is de subsidie voor jouw vereniging? 

De hoogte van de BOSA hangt af van het type investering. Voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor aanschaf van sportmaterialen bedraagt de subsidie 20%.  Als het gaat om activiteiten die gericht zijn op verduurzaming (denk hierbij aan energiebesparing, klimaatadaptie en circulatie) komt hier nog eens 10% extra subsidie bij. Bij de keuze voor led-sportveldverlichting krijgt een vereniging dus een subsidie van 30%.

BOSA subsidie

De BOSA kunt u aanvragen bij een minimale investering vanaf € 2.500, -. Het maximale subsidiebedrag is € 2,5 miljoen per aanvrager per jaar. Voor 2022 is voor de BOSA subsidie een budget van € 75,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Hoe vraag ik de BOSA aan?

Een vereniging kan de BOSA subsidie ook zelf aanvragen via dit aanvraagformulier 

Wacht niet te lang, voordat het einde van de subsidie pot in beeld is. LI sports helpt jouw sportvereniging met de aanvraag voor de BOSA subsidie. Lees ook “wat kost LED-sportveldverlichting” en kom er achter hoeveel de 30% subsidie bij jou vereniging is.

Bron: Oostendorp

 


Reactie plaatsen