tennisbaan impressie

Alle ins en outs van sportveldverlichting: waar moet u op letten

Energiekosten zijn vaak hoog bij een sportvereniging. Logischerwijs wil je dus onderzoeken wat hier te besparen valt. Tevens worden hoge eisen gesteld aan sportveldverlichting. Je moet dus goed weten waarop je moet letten. Deze hoge eisen zijn op zich logisch, want de verlichting beïnvloedt de zichtbaarheid van het veld en beïnvloedt dus ook het spel. Het is belangrijk dat de door jouw gebruikte sportveldverlichting voldoet aan de aanbevelingen van de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde, NOC*NSF en je eigen sportbond.

Het belang van goede verlichting
Zoals gezegd helpt goede verlichting direct door een beter zicht op het veld te creëren. Stel, er wordt in de avond getennist op een van jouw tennisvelden. Tijdens een fraaie rally vliegen de ballen over en weer, totdat één van de spelers de bal niet ziet aankomen en hierdoor punten misloopt. Dat is zonde! Voor diegenen die ’s avonds willen genieten van een potje tennis wordt het hierdoor niet erg aantrekkelijk om op dat tijdstip te spelen. In het ergste geval besluiten ze van vereniging over te stappen; naar een vereniging waar ’s avonds wél een goede zichtbaarheid is.

Daarnaast levert goede verlichting niet alleen een betere beleving op voor de sporters zelf, ook de supporters hebben een beter zicht dankzij adequate verlichting. Ook bevordert goede verlichting vanzelfsprekend de veiligheid tijdens de avonduren.

Verder merken we dat de vraag naar duurzame verlichting toeneemt. Hoe langer je met de verlichting kunt doen, hoe voordeliger het vaak is. Zeker als de vereniging aan een nieuw verlichtingssysteem toe is, is de aanschaf van led-veldverlichting vaak de meest logische oplossing.

Ledverlichting is de toekomst
Hoewel de aanschaf van ledverlichting duurder is dan conventionele verlichting, zijn de kosten op lange termijn vrijwel altijd lager. Daarnaast werkt ledverlichting prettiger dan conventionele verlichting. Dit lichten we hieronder graag toe.

Voordelen led-sportveldverlichting
Zoals gezegd zijn energiekosten vaak hoge lasten voor een sportvereniging. Terwijl juist deze kosten flink omlaag kunnen door jouw sportveldverlichting te voorzien van duurzame ledverlichting. Zowel de verlichting bij de velden, als verlichting binnen, zoals in de kantine, is eenvoudig te vervangen voor led. Ledverlichting is gemiddeld genomen ruim 30% tot 40% zuiniger. Verder is de levensduur langer en zijn de onderhoudskosten lager.

Een ander voordeel is dat led-sportveldverlichting direct aangezet kan worden en gelijk brandt op volle sterkte. Er is geen ‘opwarmtijd’.

Tevens is led inzetbaar al naar gelang de bezetting van de velden. Hierdoor wordt lichthinder vermeden. Mocht je onverwachts toch een extra veld willen gebruiken; geen probleem! De ledverlichting is gelijk aan doordat er geen opwarmtijd is bij dit type verlichting.

Het moge duidelijk zijn dat ledverlichting, zeker op lange termijn, de meest logische stap is als u uw sportveldverlichting gaat vervangen.

Lees meer over de voordelen van ledverlichting.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden en kosten van led-sportveldverlichting? Wij helpen je graag verder. Bel 0113 - 405 806 of vul ons contactformulier in.

Reactie plaatsen